Je zoekt een gastouder?

Ga voor kleinschalig

Je kinderen laten opvangen door een gastouder heeft veel voordelen. Naast de zakelijke/praktische kant (voordelig en flexibel), staat gastouderopvang dichtbij de eigen vertrouwde thuissituatie. Voor kinderen voelt het daardoor snel veilig waardoor hun ontwikkeling niet geremd wordt, maar juist verder gaat. De gastouder begeleidt de kinderen in hun ontwikkeling en het gastouderbureau begeleidt daarin weer de gastouder. Je kunt in het Landelijk Register Kinderopvang rapporten afgegeven door de GGD opvragen om de kwaliteit van de gastouder in te zien.

Door de kleine groepjes (maximaal 6 kinderen per dag, inclusief de eigen kinderen van de gastouder) is er veel aandacht voor de gastkinderen. Je laat je kind dus hopelijk met een gerust hart achter bij je gastouder. Lees hier meer over een zeer relevant onderzoek uitgevoerd door Universiteit Leiden waaruit is gebleken dat gastouderopvang voor kinderen het beste alternatief binnen de kinderopvang is.

De rol van een gastouderbureau

Omdat de overheid de kwaliteit van gastouderopvang wil kunnen controleren, moeten gastouders aangesloten zijn bij een gastouderbureau. Beiden moeten tevens geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Op de website van de Rijksoverheid kun je meer lezen over de kinderopvangtoeslag. Ik hoop dat je niet puur op basis van tarief kiest voor een gastouderbureau maar dat je dit ook doet op basis van je gevoel. Een gastouderbureau heeft meer te bieden dan alleen de administratieve afwikkeling: je mag verwachten dat er een goede samenwerking is met je gastouder en dat zij de begeleiding krijgt die ze nodig heeft. Lees meer over het takenpakket en de invulling daarvan door Alles Kits.


Aanmeldformulier

Je bent op zoek naar een gastouder. Lastig klusje, want waar begin je? En bij wie ga je langs op gesprek en bij wie niet? Wat wil je weten van de gastouders? Om over de inhoud van de overeenkomsten maar niet te beginnen... Laat je begeleiden door Alles Kits.

In een vrijblijvend intakegesprek worden je wensen zo goed mogelijk geinventariseerd. Daarna kan de zoekopdracht worden gestart. Het kan zijn dat de huidige gastouders in het bestand niet bij jullie passen, geen beschikbaarheid hebben of niet aan jullie wensen voldoen. Dan wordt er gezocht naar nieuwe gastouders buiten het bestand om. Vervolgens ontvang je twee of meer profielen van gastouders die aan jullie wensen voldoen (in eerste instantie vooral op basis van 'het praktische').

Daarna gaan we samen langs bij de gastouders voor een of meerdere gesprekken en bij een 'match' wordt je begeleid in het opstellen van de koppelingsovereenkomst. Lees meer over de kennismaking en de koppeling hier.

Na het versturen van onderstaand aanmeldformulier wordt er binnen drie werkdagen contact opgenomen om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. 

N.B. De gegevens die je via het onderstaande formulier verstuurt, komen terecht in de mail en software (database) van Alles Kits. Deze gegevens worden vooralsnog alleen gebruikt om contact te leggen: wees niet bang, je gaat hierna geen aanbiedingen/nieuwsbrieven van Alles Kits of andere bedrijven ontvangen. Meer informatie over de bescherming van je persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring van Alles Kits.