Tarieven

Wat betaal je waarvoor?

Inleiding

Omdat een gastouderbureau een kassiersfunctie heeft, wordt er op de factuur onderscheid gemaakt in de vergoeding voor de gastouder en de vergoeding voor het gastouderbureau (bureaukosten). Zo is het helder hoeveel je betaalt aan het bureau en hoeveel het gastouderbureau overmaakt aan de gastouder. De overheid kent inkomensafhankelijke tegemoetkomingen toe in de kosten voor kinderopvang. Lees hier meer over de kinderopvangtoeslag.Bureaukosten (per maand)

Met je eerste kind wordt je kind bedoeld dat de meeste uren bij de gastouder doorbrengt. Het kind dat daaropvolgend de meeste uren bij de gastouder doorbrengt wordt gezien als je tweede kind.

Betalen is nooit leuk, dat realiseer ik me maar al te goed. Daarom heb ik zo goed mogelijk geprobeerd milde tarieven te formuleren. Uit deze bureaukosten worden naast alle (reis)kosten en werkzaamheden van Alles Kits, scholingen voor de gastouder en extra's gefinancieerd. De bureaukosten worden los van de opvang van de gastouder, pas na de start van de opvang, maandelijks in rekening gebracht (dus ook tijdens de vakantie). Daarnaast, mocht je het elders op deze website nog niet gelezen hebben, Alles Kits doneert ook elk jaar aan een goed doel.

1 dag per week (of minder dan 10 uur per week)

Eén kind €49,- per maand
Per gezin €59,- per maand

Meer dan 1 dag per week (of meer dan 10 uur per week)
Eén kind €69,- per maand
Per gezin €79,- per maand
Tarieven per 01-01-2022
Overstappen?

Heb je al een gastouder en wil je overstappen naar Alles Kits? Het voordeel daarvan is dat de koppeling al tot stand is gekomen. Informeer naar de voordeligere tarieven!Gastoudertarief (gastoudervergoeding)

Gastouders mogen hun eigen tarieven bepalen. Om je een indicatie te geven, varieert het gastoudertarief voor opvang bij de gastouder thuis tussen de €5,20 en €6,50 per kind per uur.
Opvang aan huis (opvang in de woning van de vraagouder) moet aan een aantal arbeidsvoorwaarden voldoen wo. het uitbetalen van minimaal het minimumloon incl. 8% vakantietoeslag.
Houd er rekening mee dat sommige gastouders na een bepaald tijdstip voor de avonduren en/of in het weekend een hoger tarief vragen!

Het gastoudertarief is doorgaans inclusief:
  • broodmaaltijd en fruit
  • drinken (uitgezonderd flesvoeding)
  • tussendoortjes
  • speel- en knutselmateriaal
  • opvangschriftje (ontvangen jullie van Alles Kits)
Het gastoudertarief is doorgaans exclusief:
  • Luiers
  • Flesvoeding

Geen aparte kosten!

Geen inschrijfkosten en/of geen annuleringskosten, bv. wanneer je aangeeft toch geen opvang via Alles Kits te willen afnemen. 
N.B. Doorgaans zijn de scholingen voor gastouders kosteloos. Sowieso kan de gastouder kosteloos het certificaat kinder-EHBO ieder jaar opnieuw herhalen bij door Alles Kits georganiseerde cursussen kinder-EHBO (verzorgd door Duijn Bedrijfshulpverlening). Wanneer het thema van de scholing dit toelaat zijn de scholingen ook openbaar voor ouders. Hier worden uitnodigingen voor gestuurd.


Inclusief!

- €10,- korting op een cursus Babymassage via Alles Kits! 
- €5,00 korting op EHBO-cursus via IedereenEHBO (vraag naar de kortingscode!)
- Lidmaatschap BOINK (voor de oudercommissie) en externe klachtencommissie SKK
- Steun aan jaarlijkse wisselende goed doelen!