Alles Kits steunt

Geven om elkaar!

Alles Kits steunt Stichting Hartekind in 2023
Dit jaar doneert Alles Kits eenmalig een bedrag van €250,- aan Stichting Hartekind. Achter de keuze voor dit goede doel zit een persoonlijk verhaal. Helaas is mijn moeder in 2023 zeer onverwachts overleden aan de gevolgen van hartfalen. Zij was nog veel te jong en stond nog midden in het leven dus het gevoel van oneerlijkheid overheerste mijn gedachten. Dat is hetzelfde als ik denk aan kinderen met een hartaandoening. Zoveel kan ze door die aandoening op oneerlijke wijze ontnomen zijn door de zorgen die er zijn rondom hun gezondheid. Hopelijk draagt deze donatie een klein beetje bij aan meer en beter onderzoek om meer gevoel te creëren van kind te kunnen zijn.

Bron: Stichting Hartekind

Alles Kits steunt UNICEF in 2022

Dit jaar doneert Alles Kits eenmalig een bedrag van €250,- aan UNICEF. De situatie in Oekraïne is ontzettend beangstigend en de Oekraïense kinderen lijden enorm onder het oorlogsgeweld. "UNICEF levert levensreddende middelen leveren als schoon drinkwater, voeding, winterkleding, hygiëne pakketten en gezondheidszorg. Ook zetten wij ons hard in voor noodonderwijs en bieden we psychosociale zorg voor getraumatiseerde kinderen." Naast deze jaarlijkse donatie wordt er maandelijks €10,- gedoneerd aan het Vergeten Kind.

Bron: UNICEF

Alles Kits steunt 'Je mag er zijn' in 2020 en 2021

Naast de maandelijkse steun aan het Vergeten Kind doneert Alles Kits voor de afgelopen twee jaren eenmalig een bedrag van €500,- aan het pleegzorgmagazijn 'Je mag er zijn'. 
"Als een kind uit huis geplaatst wordt is dat geen leuke logeerpartijtje. Tijd om een koffertje te pakken is er meestal niet. Als pleegouder heb je dus vaak snel, veel spullen nodig en wil je graag het leed voor een kind zo klein mogelijk maken, en hem of haar een veilig gevoel geven. Emotioneel is dat een hele taak maar praktisch komt er ook heel wat bij kijken. ‘Je mag er zijn’ wil in deze de helpende hand bieden.
Als pleegouder kun je in het magazijn gratis tweedehands kleding uitzoeken. Ook hebben we gratis kinderwagens, gratis autostoeltjes, gratis boxen, gratis speelgoed, gratis fietsjes en nog veel meer. Allemaal voor pleegkinderen. Bovenaan in het menu kan je een kijkje nemen in ons assortiment, en vind je nog veel meer informatie over bijvoorbeeld openingstijden en de koffieochtenden."
Bron: jemagerzijn.nl

Alles Kits steunt Het Vergeten Kind in 2019
Het Vergeten Kind wordt al sinds januari 2017 maandelijks gesteund door Alles Kits naast de jaarlijkse steun aan andere goede doelen. Dankzij de training Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling die ik in 2016 gevolgd heb en waarin ik bijgeschoold blijf, weet ik dat er helaas veel te veel gezinnen in Nederland zijn waarmee het niet goed gaat. Soms biedt hulpverlening uitkomst en verbetering, soms ook niet. Stichting Het Vergeten Kind ondersteunt kinderen die niet meer thuis kunnen wonen; kinderen die onzichtbaar zijn, ondersneeuwen in het systeem en termen kunnen benoemen waar zij totaal geen wetenschap van zouden hoeven hebben. Het Vergeten Kind zet zich in om geen kind onzichtbaar te laten zijn. Er is €250,- overgemaakt naar dit goede doel.Alles Kits steunt Kinderzwerfboek in 2018

Eén van de gastouders waar ik mee samenwerk meldde zich halverwege het jaar met informatie over het Kinderzwerfboek (initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp). Zij had plannen om een Kinderzwerfboekstation bij haar woning te vestigen en refereerde aan het goede doel waar jaarlijks financiële steun naartoe gaat. Dit jaar hebben we daarom gekozen voor Kinderzwerfboek. Een mooi doel om boeken lezen voor íedereen toegankelijk te maken. Er is €150,- overgemaakt naar dit goede doel.

Alles Kits steunt Stichting Semmy in 2017
In juli 2017 is Tijn, de nagellakheld van Serious Request (editie 2016) overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Stichting Semmy heeft de actie van Tijn voortgezet en daarom hebben wij wederom een inzamelings-/klantendag georganiseerd, zoals we in 2015 deden voor de Sinterklaasbank. Het was weer een mooie dag met veel gezelligheid en leuke activiteiten voor de kinderen. De opbrengst betrof maar liefst €349,09 (€350,- overgemaakt)! 


Alles Kits steunt Save the Children in 2016

Save the Children richtte zich in 2016 oa. op de slachtoffertjes van de aanvallen op Aleppo (Syrië). In dit jaar hebben een gastouder en ik kennisgemaakt met een Syrisch gezin, waarvoor de gastouder de opvang van hun twee dochtertjes heeft verzorgd. Het was heel bijzonder om deze mensen te leren kennen: wij ontvingen na een maand al een uitnodiging voor de verjaardag van een van de meiden. Deze mensen waren écht hard op weg om alle ellende te vergeten (...) en een nieuwe start in Nederland te maken. Met €250,- steun aan Save the Children hopen we dat zij het goede werk voort kunnen blijven zetten.


Alles Kits steunt de Sinterklaasbank in 2015
In 2015 is er een 'inzamelings-/klantendag georganiseerd voor alle (gast)ouders en kinderen die opvang verlenen/afnemen via Alles Kits. Het was een supergeslaagde dag met een fantastische opkomst én opbrengst! Maar liefst €430,- hebben we op ludieke wijze bij elkaar weten te sprokkelen. Ontzettend bedankt voor iedereen deelname en aanwezigheid! Uiteindelijk kon er door een bijdrage van Alles Kits zelf maar liefst €600,- worden geschonken aan de Sinterklaasbank.

Alles Kits steunde Stichting Prilleven in 2014

Van de website van Stichting Prilleven (www.prilleven.nl):
"Als pedagoge, houder van een gastouderbureau en verzorger van cursussen op het gebied van babymassage kom ik in aanraking met veel jonge ouders. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat het met al onze kinderen goed gaat. Daarom zie ik het als een verplichting om daar te steunen waar dat kan. Ook als klein bedrijf is dit mogelijk. Zo is er vanuit Alles Kits is er elk jaar aandacht voor een goed doel.

Nu ook meerdere van onze vrienden een te vroeg geborene in hun armen hebben mogen sluiten (waarmee het overigens gelukkig hartstikke goed gaat) viel de keuze op Prilleven. Hopelijk volgen er vele donaties, want de steun die mensen voelen dankzij deze stichting is onbetaalbaar!"

Stichting Prilleven zet zich in voor ouders van prematuur geboren kinderen: hen wacht een lange weg van ziekenhuisbezoeken, onzekerheid over de gezondheid en ontwikkeling van hun prille leven en Prilleven biedt hen een steun in de rug. Gelukkig kon er ook dit jaar weer een prachtige donatie van €250,- gedaan worden.

Alles Kits steunde Serious Request in 2013


Ik volg altijd met veel plezier de actie van radiozender 3FM in de aanloop naar de kerstdagen: Serious Request. Drie 3FM-dj's worden zes dagen lang in een glazen radiostudio opgesloten en krijgen gedurende deze dagen niets te eten, behalve fruit- en groentenshakes. In december 2013 stond de studio (Het Glazen Huis) in Leeuwarden en ik heb er een cheque van maar liefst €250,- kunnen inleveren!
Dank aan alle klanten die hier indirect aan hebben bijgedragen!

Alles Kits steunde KiKa in 2012


In 2012 is gekozen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Deze stichting werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. In 2012 hebben de cursussen babymassages en zwangerschapsmassages bijgedragen aan een mooi bedrag van €150,- dat naar KiKa is gegaan! Een mooi resultaat, maar dit zal met de start van het gastouderbureau in 2013 vast en zeker overtroffen worden.