Inhoud

Gun jezelf de ervaring!

Babymassage kan in principe altijd. Jij en je baby zijn welkom als je baby ongeveer zes weken oud is tot ongeveer negen maanden (daarna zijn baby's vaak te beweeglijk). Ik adviseer om goed te kijken naar je kindje en zelf in te schatten of je denkt dat het klaar is voor deze ervaring. Sommige baby's kunnen het prima aan met 6 weken, maar voor anderen is het net teveel om in de aanwezigheid van andere baby's zich over te geven aan de ontspanning. Onthoud dat jij deskundig bent over jouw kind, dus volg hierin je gevoel!

Hoe is de cursus opgebouwd?

In drie bijeenkomsten van anderhalf uur leer je in stapjes de volledige massage volgens de Shantalamethode. Dit aantal bijeenkomsten is niet te veel en niet te weinig en het langzaam opbouwen van de massage geeft je kindje tijd om aan de nieuwe ervaringen te wennen en maakt het geheel niet te vermoeiend.

Elke les eindigt voor je kindje in de Tummytub om de ontspanning compleet te maken. Daarnaast bespreken we thema's als basisbevestigend dragen, huilen, lichaamstaal etc. en het geheel wordt hier en daar ondersteund met filmfragmenten.

De groep bestaat uit maximaal drie (heel soms vier) mama's of papa's. Het is natuurlijk ook mogelijk om de cursus samen met je andere pas bevallen vriendinnen of de mama's van je zwangerschapsclub te volgen.

Kijk in de agenda voor de planning van de cursussen.
 

Kosten

Investeer in jullie start!

De kosten bedragen € 85,- per cursus van 3 bijeenkomsten van anderhalf uur inclusief koffie, thee of water. Je ontvangt tijdens de eerste bijeenkomst daarnaast een uitgebreide reader en een klein flesje massageolie zodat je meteen thuis kunt oefenen.

Geef een cursus cadeau!

Wil je deze cursus cadeau doen bijvoorbeeld bij een babyshower of kraambezoek? Er zijn mooie cadeaubonnen beschikbaar. Mail even naar of gebruik het contactformulier.

De kosten dienen vooraf of bij de eerste bijeenkomst te worden voldaan. Wees op de hoogte van de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op deze cursus. Deze zijn te vinden via de link onderaan deze website.

Tip: Ga na bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van deze cursus!

Meld je aan via 'Agenda en aanmelden' waar je tevens de cursusdata kunt vinden.

Vergoeding

Altijd slim om na te gaan!

Zo vlak na de bevalling ben je vaak nog aanvullend verzekerd. Ga snel na bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van deze cursus. Zonde om te laten liggen!

Fotoalbum